Home / Vijesti / HVIDRA TRAŽI HITNO OČITOVANJE INSTITUCIJA Beljak je uvrijedio sve branitelje, njihove obitelji i žrtve Domovinskog rata, ali i Bleiburga!

HVIDRA TRAŽI HITNO OČITOVANJE INSTITUCIJA Beljak je uvrijedio sve branitelje, njihove obitelji i žrtve Domovinskog rata, ali i Bleiburga!

Predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora Josip Periša, poslali su javnosti priopćenje nakon posljednjih izjava predsjednika HSS-a Kreše Beljaka. Stoga ga prenosimo u cijelosti.

”Povodom zadnjih javnih istupa Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a, saborskog zastupnika i gradonačelnika grada Samobora, ovim putem najoštrije osuđujemo njegove destruktivne govore mržnje i objave na društvenim mrežama usmjerene protiv hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Imenovanom je očito postalo normalno raditi na blaćenju ugleda i časti hrvatskih branitelja pa je tako na zadnjem političkom skupu u Kalniku, izjavio, kako je, tadašnji predsjednik Vlade Zoran Milanović, ‘trpio više od dvije godine šator tamo neke šačice pijanaca u Savskoj’, nastavljajući s uvredama izjavom da ‘nema hrvatskog generala koji nije multimilijunaš’.

Sramotno je i žalosno takvo ponašanje jednog saborskog zastupnika u javnom prostoru koji neskrivenim govorom mržnje iskazuje svoje ekstremne stavove nazivajući ‘šačicom pijanaca’ najteže hrvatske ratne vojne invalide i članove njihovih obitelji, koji su demokratskim metodama pokušavali riješiti svoje dugogodišnje probleme i regulirati zakonska prava te upozoriti hrvatsku javnost na narušene vrijednosti Domovinskog rata, nakon višemjesečnog ignoriranja njihovih zahtjeva od strane tadašnje Vlade i nadležnog ministarstva.

Radi zaštite vrijednosti Domovinskog rata, kao i ustavne zaštite prava stradalnika DR-a, regulirane čl. 58. st. 3. Ustava RH, ovim putem tražimo očitovanje od nadležnih institucija te smatramo potpuno neprihvatljivim ovakvo vrijeđanje i izrugivanje nad žrtvom hrvatskih branitelja, posebice iz pijeteta prema obitelji pokojne 100 postotne HRVI Nevenke Topalušić, čija je smrt obilježila razdoblje mirnog prosvjeda ispred nadležnog Ministarstva.

Također osuđujemo stigmatiziranje hrvatskih generala koje je imenovani nazvao ‘multimilijunašima’, kojom izjavom je iskazao netrpeljivost prema ratnim zapovjednicima koji su časno zaslužili svoje činove u oslobodilačkom Domovinskom ratu i predvodili hrvatske branitelje u borbi protiv velikosrpskog agresora.

Osuđujemo i ovim putem tražimo očitovanje nadležnih institucija na izjavu imenovanog kojom je izjednačio partizanske zločine u Bleiburgu s VRO akcijom Oluja, kojom je prekršio Ustav RH i Deklaraciju o Domovinskom ratu te nastavljajući svoj ljevičarski ekstremizam i govor mržnje, izjavio žaljenje što zloglasna tajna policija UDBA nije pobila dovoljan broj hrvatskih emigranata i članova njihovih obitelji, a njegova mlaka isprika ni u kojem slučaju ne može biti dovoljna, budući da je počinio napad i na civilizacijske tekovine moderne Europe koja je svojim aktima, kao i zadnjom rezolucijom Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. jasno osudila i izjednačila zločine totalitarnih komunističkih i nacističkih režima”, stoji u priopćenju.

Izvor:direktno.hr

Podijeli

Check Also

Sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem

Dana 02.lipnja.2022 godine (četvrtak) održan je sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem,na sastanku su prisustvovali  ZU …