Home / O NAMA

O NAMA

O NAMA:

Udruga HRVATSKIH VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA Maksimir (Udruga HVIDR-a Maksimir) je dragovoljna udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, koja se radi zaštite i promicanja zajedničkih nacionalnih, humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih, sportskih, kulturnih i drugih interesa i ciljeva koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonom, te zajedničkih uvjerenja, bez namjere stjecanja dobiti ili drugih gospodarskih procjenjivih koristi, podvrgava pravilima koja uređuju ustroj i djelovanje udruge. 

Cilj Udruge HVIDR-a Maksimir je socijalna i pravna zaštita svojih članova ali i drugih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, te promicanja, razvitka i unapređenja vrijednosti Domovinskog rata, kao i njegovih žrtava.    

 Udruga je osnovana 27.10.1992. godine te djeluje na području branitelja i stradalnika Domovinskog rata, ljudskih prava i socijalne djelatnosti. 

TIJELA UDRUGE:

Na Izvanrednoj izbornoj Skupštini koja je održana 14.05.2019. izabrano je novo vodstvo Udruge HVIDR-e Maksimir za mandat od 2019. do 2023. godine. U međuvremenu došlo je do promjene u tijelima Suda časti koje je ponovno izabrano na Redovnoj Skupštini održanoj 20.12.2019. god.

 UDRUGA HVIDR-a MAKSIMIR

TIJELA UDRUGE:

PREDSJEDNIŠTVO:

 1. Zvonimir Zakošek– predsjednik
 2. Anđelko Sudar – dopredsjednik
 3. Jure Mrkonja
 4. Tomislav Lončar
 5. Vlado Marić

 PREDSJEDNIK UDRUGE HVIDR-a MAKSIMIR:

 • Zvonimir Zakošek

 NADZORNI ODBOR:

 1. Stipo Petrušić – predsjednik
 2. Brane Milešević
 3. Tomislav Pandža
 4. Tomislav Tišljar
 5. Petar Ljutić

 SUD ČASTI:

 1. Mato Sudar– predsjednik
 2. Branko Mikulić
 3. Siniša Žuljević

 

 

Podijeli