Home / Obavijesi za članove / Dragovoljno darivanje krvi „Zagreb živi“      

Dragovoljno darivanje krvi „Zagreb živi“      

Dragovoljno darivanje krvi „Zagreb živi“ dana 28. svibnja 2020.                                                    

 

 Priprema tradicionalne godišnje akcije Dragovoljnog darivanja krvi „Zagreb živi“ započinje svake godine u siječnju, kada ugovaramo sastanak s doc. dr. sc. Irenom Jukić, ravnateljicom Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, te tijekom susreta s njenom čelnom skupinom dogovaramo sve pojedinosti akcije. Do 2019. je akcija provođena na Dan hrvatskih branitelja Grada Zagreba 30. svibnja, a kako je rečeni nadnevak od 2020. postao i Danom državnosti, ovogodišnja akcija se provodi 28. svibnja.

Organizacijski se redovno obraćamo Ministarstvu obrane, Ministarstvu unutarnjih poslova, te Uredu za branitelje Grada Zagreba, koji nas tradicionalno podupiru, kako sudjelovanjem, tako i upućivanjem izaslanstava.

Na dan događanja, u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu započinjemo kontaktom s osobljem, te zauzimamo mjesto u predvorju, gdje dočekujemo davatelje.  Članovi HVIDR-e na prijamnoj točki, odjeveni su u svečane odore HV.

Središnji dio darivanja krvi je u mjerodavnosti osoblja Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, koje je u cjelini pripremljeno i organizirano za povećani priliv darivatelja, čiji broj na taj dan dostigne do cca 200 davatelja. Ukupno trajanje akcije je od 07.00 – 19.00 sati.

Nakon stručne medicinske obrade, HVIDR-a svakom sudioniku i sudionici daruje značku za rever s zastavom RH, kapu  s logom HVIDR-e Centar.

Akciju dovršavamo, kada se na zaključnom radnom sastanku u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu nalazimo s ravnateljicom docenticom .dr.sc. Jukić i njenim stručnim timom, te sažimamo plan, provedbu i rezultate.

 Ističemo da je provedba akcije predviđena sukladno naputcima Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

                                                                         Mladen Tafra, predsjednik

                                                                                  098/9721043     

                                                                                                            

Podijeli

Check Also

Natječaj Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za ostvarivanje potpore za obrazovanje – 2020./2021. – studenti

Zaklada je nadležna pravna osoba koja provodi postupak za ostvarivanje prava na potporu za obrazovanje …