Home / Obavijesi za članove / PRIOPĆENJE PREDSJEDNIKA SVIM ČLANOVIMA HVIDR-a MAKSIMIR

PRIOPĆENJE PREDSJEDNIKA SVIM ČLANOVIMA HVIDR-a MAKSIMIR

Dragi prijatelji, poštovani članovi HVIDR-e Maksimir,
naša je generacija ponovo, nakon Domovinskog rata, danas suočena s novim iskušenjima. Znanosti još nepoznati koronavirus zahvatio je cijeli svijet, a kao da to nije dovoljno strašno, nas voljeni grad Zagreb suočio se i s prirodnom katastrofom – dosad najrazornijim
potresom kojeg smo osobno doživjeli.

Među pogođenima ovim potresom našli su se i naši članovi. Sve one koji su pretrpjeli neku štetu molim da se jave, osim u Gradski ured za prijavu štete, i u tajništvo naše udruge – a mi ćemo, u granicama mogućnosti, pokušati ubrzati postupak…

Vrijeme je sada, kao i ’91., da pokažemo zajedništvo, solidarnost i razumijevanje prema onima koji su najviše stradali – i to kako prema našim članovima, jednako tako i prema našim sugrađanima.

Nimalo ne sumnjam da u teškim vremenima nema ni jednog branitelja koji se neće odazvati da, prema svojim mogućnostima, pomogne svojim suborcima i njihovim obiteljima, svojim susjedima, svima kojima je pomoć potrebna. Samo udruženi, zajedno, možemo prevladati ova teška vremena.

Kao nikad do sada trebali bismo svojim promišljenim postupcima pomoći nadležnim tijelima i stručnim službama kako bi se obje pošasti koje su nas zadesile prevladale s minimalnim ljudskim žrtvama i društvenom štetom.

Slušajmo i bezrezervno slijedimo sve naputke koje nam upućuje Nacionalni stožer Civilne zaštite u ime Vlade RH, koji je već do sada odradio odličan posao u pomoći našem gradu, a naročito za zaštitu našeg zdravlja, zdravlja naših obitelji i svih građana RH!

Sada je vrijeme da stalno razmišljamo o svim svojim svakodnevnim postupcima i, ako možemo, nesebičnim djelima pomognemo onima kojima je to potrebno… a također, po potrebi, upućujemo druge na ispravno ponašanje.

Tako ćemo najbolje čuvati i zaštititi sebe, svoje obitelji, voljene poznate i sve ostale ljude. Jer svi smo ugroženi, nitko nije nedodirljiv. A ishod ovog opasnog „rata“ ovisi, prije svega, o svakom pojedincu, o nama samima.

U svoje ime, kao i u ime cijelog Predsjedništva, želim vam svima da ostanete zdravi te sačuvate vaše bližnje.

Predsjednik udruge HVIDR-a Maksimir
Zvonimir Zakošek

Podijeli

Check Also

OBAVIJEST O SMRTI: prof. Brankica Hercigonja

Javljamo Vam tužnu vijest da je našem članu gospodinu Bernardu Hercigonji, u utorak 25.05.2021. g.  …