U ime članova Zajednice udruga HVIDR-e Grada Zagreba ovim putem najoštrije i sa zgražanjem osuđujemo današnju izjavu saborske zastupnice Radničke fronte – Katarine Peović.

Naime, sljedbenica komunističke političke stranke s neskrivenim totalitarnim  tendencijama, danas je u središnjoj i nezamjenjivoj instituciji demokracije – Hrvatskom saboru,  postavila pitanje je li prikladno da Sveučilište obrane i nacionalne sigurnosti, koje se planira osnovati, nosi ime prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika  i utemeljitelja Lijepe naše.
Pod njegovim vodstvom,  uz žrtve hrvatskih branitelja, ostvarene su vjekovne težnje hrvatskoga naroda da bude slobodan i svoj na svome i upravo su to one velebne pobjede demokracije koje su omogućile saziv i ovakav sastav Hrvatskog sabora u kojemu je ona ishodom izbornoga nadmetanja dospjela u udobnu klupu saborske oporbe.

Što očekivati od novokomponirane kvazipolitičarke, frustrirane neuspjehom na predsjedničkim izborima, koja u svojim objavama na Twitteru veliča zvijezdu petokraku, simbol jednog totalitarnog režima, a svoju objavu završava krilaticom jugoslavenskih partizana pod kojom su stradale brojne nevine žrtve. Istu objavu završava porukom  „ustašofilima“ – „ovo je Hrvatska, a ne Italija“.

Gospođo Peović, upravo to  je jedina vaša poruka s kojom se možemo složiti – ovo je Hrvatska, samostalna i suverena država koju su stvorili hrvatski branitelji na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom, doktorom Franjom Tuđmanom i stoga vas na samom kraju podsjećamo na jednu od njegovih  velikih izjava, koju vi, nažalost, nikad niste shvatili – Sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što!

Predsjednik Zajednice udruga i članova

HVIDR-a grada Zagreba

 Ante Tandara

                                                                                                    Zagreb, 24. rujna 2020.

Priopćenje o izjavi Peović, ZU HVIDR-a GZ , 24.9.2020.pdf

Podijeli

Check Also

kuglački turnir u Novoj Gradiški

Podijeli