Home / Obavijesi za članove / Marijanska svetišta Lijepe naše

Marijanska svetišta Lijepe naše

Dragi prijatelji,

obraćamo Vam se u ime Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu, koja organizira hodočašće koje povezuje gotovo sva Marijanska svetišta Lijepe naše.

Marijanski zavjet za Domovinu je zadnjih sedam godina pješice prošao cijelom Hrvatskom te dijelom Bosne i Hercegovine, od Osijeka pa sve do Dubrovnika.

Ovogodišnja hodočasnička ruta kreće iz Osijeka 11. lipnja, te nakon više od 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2022. godine.

I ove godine organizirali smo neke priključne rutu na inicijativu naših prijatelja iz tih mjesta.

Projekt je pokrenut u suradnji mladih i branitelja. Kroz međusobno zbližavanje cilj je premostiti i nadići međugeneracijski jaz nerazumijevanja i krivog razumijevanja pojedinačne razine odnosa. 
Marijanski zavjet za Domovinu između ostaloga obuhvaća upoznavanje s povijesno-kulturnom i prirodnom baštinom Republike Hrvatske, promiče temeljne vrijednosti naše Domovine i Domovinskog rata, pozitivno utječe na psiho-socijalni život branitelja, potiče iskorištavanje turističkih potencijala gradova i sela koja se nalaze na ruti kojom prolazimo, te potiče sportsko rekreacijski turizam (u planu je da postane najduža biciklistička i pješačka staza u RH).

LETAK 8. ZAVJETNOG HODOČAŠĆA MARIJANSKOG ZAVJETA ZA DOMOVINU

Podijeli

Check Also

Sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem

Dana 02.lipnja.2022 godine (četvrtak) održan je sastanak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem,na sastanku su prisustvovali  ZU …